Elämä opettaa ja on opettanut. Silti pää on usein täynnä kysymyksiä ja tyhjä vastauksista. Välillä olen ollut varma, mutta vuosi vuodelta minusta on tullut epävarmempi monien isojen kysymyksten äärellä. Silti koen itseni onnelliseksi ja ehkä vapaammaksi kuin ennen.

Elämässsä on ollut myrskyjä. Olen kulkenyt läpi masennuskausien ja meinannut luovuttaa. Silti olen tässä, monien itkujen ja terapioiden jälkeen. Rakastan sitä, kun saan asioita valmiiksi, mutta huomaan etten itse tule koskaan valmiiksi. Se on välillä kova pala.

Olen elänyt lapsuuteni erilaisessa ympäristössä kuin moni ja luullut olevani jotenkin erilainen itsekin. Olen hävennyt itseäni. Luullut olevani huonompi ja oppinut vähättelemään itseäni. Ja samaan aikaan olen luullut olevani parempi, kuvitellut itsestäni liikoja ja joutunyt pettymään.

Olen tavallinen ihminen, kuopiolainen, nuori perheen isä. Tämä blogi kertoo niistä ajatuksista ja ristiriidoista, joihin törmään arjessani ja niistä rosoista jotka kuuluvat elämään, mutta joita ei Facebookin uutisvirrassa usein näe.

Blogeissani näkyy taustani, joka on vahvasti kristillinen. Usko on ollut tärkeä osa minun elämääni. Vielä muutama vuosi sitten olin aktiivinen seurakuntalainen ja koko elämäni sykki Jeesukselle. Nykyisin siitä kaikesta on vain vähän jäljellä, onneksi syvää luottamusta Jumalaan minusta ei ole saatu pois.

Olen toiminut vuosi yrittäjänä. Niiden aikana verkkokauppa, graafinen suunnittelu, siivous ja remonttipalvelut ovat tulleet tutuksi. Nautin käsillä tekemisestä ja etenkin luovuudesta, kun saan suunnitella jotain uutta. Koska tämä on iso osa minua, osa blogeistani esittelee kätteni töitä.

Yrittäjänä ja kahden pojan isänä arki on usein täynnä. Silti elämä tuntuu usein tyhjältä, kun ei täytä sitä mittaa, jonka itse ja ympäristö on itselle asettanut. Uskon, että elämä on sellaisenaan lottovoitto ja hyväksymällä heikkoutensa saa siitä eniten irti.

Mika Huusko

  • Syntynyt 1993 Nilsiässä.
  • Asuu vaimon ja kahden lapsen kanssa Kuopiossa.
  • Harrastaa blogia, puutöitä, ideointia, luontoa ja leipomista.

Jaa blogi kavereille: