Rakenteluja

Pojan huoneeseen uutta ilmettä

Oman kodin uusin remontti syntyi, kun tarvitsimme tilaa kiipeilytelineelle pojan huoneeseen. Siirsimme tieltä vanhat kaapit kodinhoitohuoneeseen ja nyt ne odottelevat siellä uusia liukuovia. Kaapin takaa tuli näkyviin alkuperäistä pintaa niin seinissä, katossa ja lattiassa. Niinpä ei muuta kuin hommiin: tapetit irti ja tasoittamaan! Ja päälle valkeaa maalia – sitähän löytyi valmiina varastosta.

Halusimme maalata huoneen. Se tuntui mukavammalla vaihtoehdolta lasten huoneeseen, kun lapset saattavat piirrellä seiniin joskus tahallaan tai vahingossa. Maalin päälle on helppo maalata ja paikkauskin saattaa onnistua vahingon sattuessa. 🙂

Kuvion miettiminen vaati enemmän pohdintaa. Kolmiot tuntuivat helpoilta ja tyylikkäiltä vaihtoehdoilta lastenhuoneita googletellessa. Halusin keksiä kuitenkin jotain muuta. Piirtelin luonnoksia paperille ja mietin mikä sopisi tuohon huoneeseen. Lopulta muoto löytyi kiipeilytelineestä, joka oli tulossa huoneeseen.

Värin valinta oli ehkä vaikein työ. Aloitimme tuttuun tapaan harmaasta ja yhtä tuttuun tapaan päädyimme vihreään. Sävykarttojen äärellä on aina yhtä avuton, liikaa vaihtoehtoja ja samalla ei kuitenkaan löydy mieleistä. Tuumaustunti rautakaupassa kuitenkin kannatti, sävyt ovat lopulta juuri sopivat. Kiitos siitä vaimolleni!

Kattoon riitti lopulta maalaus vanhan kaapin kohdalle, maalin rajaa ei arjessa huomaa – eikä kyllä juhlissakaan. Mäntylattiaan halusin kokeilla sävytettyä lakkaa. Sävyn otimme siihen lähes summassa ja sekin sattui olemaan ainakin lähellä sitä mitä halusin.

Vanhan lakan vedin pois nauhahiomakoneella ja se oli suurin virhe tässä projektissa. Työ oli kova, lattiasta ei tullut kuitenkaan tasaista ja lakkaakin jäi pikkuisen muutamaan kohtaan. Paikkasin vanhan lakan näkymistä vetämällä kolmannen kerroksen sävytettyä lakkaa ja nyt lattia näyttää ehkä enemmän maalatulta, kuin lakatulta. Ensi kerralla testaan vuokraamon lattiahiomakonetta ja katsotaan miltä sitten näyttää. 🙂

Lattiasta ei siis tullut täydellinen, mutta sehän ei menoa haittaa. Lopulta myös kiipeilyteline saatiin huoneeseen ja nyt elämä lasten kanssa saa tuoda tilaan omat sävynsä ja jälkensä.

Kiipeilytelineen tein vuosi sitten, kun vietin pari kuukautta poikani kanssa korona-arkea kotona. Pitihän sitä jotain tekemistä keksiä kahdelle levottomalle pojalle. 🙂 Nyt telineestä nautitaan uudessa kodissa.

Jaa blogi kavereille:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.